Міністерство охорони здоров’я досі не купило жодного апарату штучної вентиляції легень

Міністерство охорони здоров’я досі не купило жодного апарату штучної вентиляції легень

Міністерство охорони здоров’я за майже півроку не спромоглося закупити жодного апарату штучної вентиляції легень.

Про це повідомили у Фінансово-економічному департаменті МОЗ у відповідь на запит команди народної депутатки від фракції «Голосу» Юлії Клименко.

Ще у квітні уряд виділив міністерству, яке очолює Максим Степанов, 100 млн грн на закупівлю необхідного обладнання для українських лікарень, де медики рятують життя людей під час пандемії COVID-19.

У міністерстві досі «готують необхідні документи» для закупівель. Хоча про наміри забезпечити лікарні 200 апаратами ШВЛ Максим Степанов заявив понад три місяці тому. Некомпетентного та неефективного міністра потрібно відправити у відставку.

За ці три місяці від коронавірусу померли понад тисячу українців, кілька десятків тисяч захворіли і статистика захворюваності зростає щодня.

документ №9162_0_10-20 id1013801.jpg

Бездіяльність очолюваного Степановим відомства під час епідемії, яка забирає життя громадян, — це злочин. І це чергове підтвердження кричущої некомпетентності міністра охорони здоров’я. Він має піти у відставку.

Фракція «Голосу» вже зареєструвала проект постанови про звільнення Максима Степанова — під документом поставила свої підписи майже чверть депутатів Верховної Ради.

Підписуйся на нашi

ще новини