Агресія все ще надто дешево обходиться кремлю, треба дотискати санкціями максимально, — Андрій Осадчук

Агресія все ще надто дешево обходиться кремлю, треба дотискати санкціями максимально, — Андрій Осадчук

Агресія все ще надто дешево обходиться кремлю. Наступний 2023 рік Україна разом з західними союзниками мають присвятити тому, щоб ціна війни для росії стала непідйомною. Адже по справжньому російська економіка відчує вплив санкцій тільки наприкінці 2022 року. Цього поки дуже мало. Таку вважає заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«В рф були запаси, всі корпоративні рішення про закриття бізнесів ухвалювалися не швидко, з енергетикою тривали і тривають довгі дискусії і тільки зараз вирішується питання граничної ціни на нафту. В сумі тільки з початком наступного року економічні лещата почнуть по справжньому стягуватись на шиї московії і це те, з чим треба паралельно першочергово працювати разом з питаннями військової допомоги для України. 2023 рік ми маємо присвятити тому, щоб ціна, яку платить рф за цю війну була непідйомна для неї. Це досяжна мета, бо переконаний, насправді ресурси і можливості рф значно менші, ніж можуть здаватись», — наголошує народний депутат.

Санкції, запроваджені проти рф, справді потужні і неочікувані для керівництва кремля, але запроваджувались дуже поступово і в ліберальний спосіб.

«Всі санкції, які Захід запровадив, насправді феноменальні і безпрецидентні. Ніхто їх не очікував. путін точно не очікував і не розраховував. Але ці санкції запроваджувались відповідно до демократичних ліберальних механізмів Заходу — дуже плавно і мʼяко: вихід компанії з російського ринку? А давайте податки заплатимо, а як же людей не можна так зразу звільняти, давайте розпродуємо залишки тощо. Можливо, тільки з грудня місяця російська економіка почне реально відчувати суттєвий дискомфорт від всіх хвиль санкцій, які почалися фактично від березня місяця, і, думаю, першого півріччя 2023 можна очікувати суттєвий кумулятивний ефект, але треба дотискати», — пояснює представник«Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини