Бізнес вимагає від влади конкретних і чітких дій, — «Голос»

Бізнес вимагає від влади конкретних і чітких дій, — «Голос»

Нескоординованість дій уряду та відсутність чіткого плану, щоб підтримати бізнес та економіку країни, призвели до того, що малі і середні підприємці змушені припинити свою діяльність. За підсумками 2020 року в Україні закрилося 232 тисячі ФОПів. Це на 16% більше, ніж за 2019 рік. Підприємці залишилися сам на сам з проблемами, які виникли через пандемію коронавірусу, локдаун та бездіяльність влади.

Партія «Голос» має економічний антикризовий план для країни. Минулого тижня депутати зареєстрували у Верховній Раді проект закону №5346 для підтримки економіки. Він передбачає звільнення від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) для всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, і мораторій на податкові та планові неподаткові перевірки.

Пряма мова

Роксоляна Вороновська, членкиня комісії з питань діяльності АПК, підприємництва та інвестицій, депутатка Львівської облради від фракції «Голосу»:

— Бізнес взагалі не відчуває підтримки від держави. І мова навіть не про виплати. Підприємці взагалі не розуміють, чи є хоча б хтось у владі, хто «день і ніч» працює над тим, як відновити економіку.

Бізнес хоче почути конкретний план дій. Наприклад: «ми змушені вас закрити на місяць, а за цей час провакцинуємо таку-то кількість людей і будемо поступово відкривати міста». Тоді підприємці розуміли б, що є діалог, співпраця і чітке бачення, як виходити з карантину, і відновлювати діяльність бізнесу. Цей процес повинна очолити влада.

Зараз бізнесу ще важче, ніж минулої весни. Крім очевидних причин — вичерпування фінансових запасів, є ще шалене емоційне вигорання і втома. І як наслідок, відчуття, що ти сам на сам зі своїми проблемами. На жаль, багато підприємців можуть не витримати таких колосальних навантажень.

Підписуйся на нашi

ще новини