Бюджет без пріоритетів: «Голос» не підтримує кошторис-2022

Бюджет без пріоритетів: «Голос» не підтримує кошторис-2022

Фракція «Голос» не підтримує Державний бюджет на 2022 рік, адже в головному фінансовому документі країни немає пріоритетів. Там не закладено достатньо коштів на медицину, а підвищення зарплат вчителів — на рівні інфляції. Цей бюджет не про підтримку підприємців, не про оборону держави чи захист кордонів, навіть не про соціальні блага, він про борги, підкуп і дороги. Про це заявив голова фракції «Голос» Ярослав Железняк.

Видатки у держбюджеті на 2022 рік заплановано у 1.5 трильйони гривень, дохідна частина — трохи більше 1.3 трильйона. Дефіцит близько 189 мільярдів гривень – це означає, що цю суму Україна братиме в борг.

«Це велика сума, яку ми маємо десь запозичити. Ми, як завжди, будемо повертати ці гроші з відсотками – ніякої перемоги немає. Хіба що цей дефіцит бюджету не рекордний, як було попереднього разу», — зазначив народний депутат.

Попри це, в бюджеті все ж знайшлися гроші і на «бонуси» «лояльним» депутатам-мажоритарникам, і на національного авіаперевізника, і на дороги, і на збільшення бюджетів на держапарат.

«Звичайно, залишили гроші на округи: соцеконом та інфраструктурну субвенцію. На округи сумарно піде 15 мільярдів гривень. Це означає, що можна і далі підкуповувати народних депутатів, в тому числі і деяких «тушок», — підкреслив голова фракції «Голос».

В цьому кошторисі немає розвитку, економічного зростання чи підтримки бізнесу. Це підтримка іміджевих проектів Банкової і підкуп депутатів. Влада знову закопує гроші в асфальт, ігноруючи решут потреб і навіть загроз. «Голос» не буде це підтримувати.

Підписуйся на нашi

ще новини