Бюро розслідувань та Офіс генпрокурора повертають нас у часи Януковича, — Ярослав Юрчишин

Бюро розслідувань та Офіс генпрокурора повертають нас у часи Януковича, — Ярослав Юрчишин

Україна стрімко перетворюється на поліцейську державу. Чергове підтвердження цьому — відверта брехня нової очільниці Офісу Генерального прокурора Ірини Венедиктової. Дії керівниці ОГПУ, що суперечать її ж обіцянкам, свідчать про намагання дискредитувати досягнення Революції гідності й поховати розслідування справ Майдану.

Про це сьогодні заявив народний депутат Ярослав Юрчишин.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Як нині демонструє ситуація з розслідуванням справи про загибель людини в офісі Партії регіонів 2014 року, генеральний прокурор Венедіктова збрехала двічі. По-перше, не існує жодних перешкод для розслідування злочинів, скоєних під час Революції гідності. Тож, заклики скасувати амністію для учасників Революції — це намагання сподобатися представникам режиму Януковича та їхнім симпатикам.

По-друге, пані Венедиктова явно збрехала, обіцяючи бути неупередженою. Ми бачимо системний наступ на досягнення Революції гідності, дискредитацію її учасників з боку політично залежних ДБР та Офісу Генпрокурора. Проте ми чомусь не чуємо оцінки діям Андрія Портнова. Ані у справі про викрадення томів справ Майдану, ані у інших справах, які свідчать про те, що цей адепт Януковича має необмежений доступ до матеріалів слідства та державної таємниці.

На жаль, пріоритетом для політично залежних ДБР та Офісу Генпрокурора є не встановлення справедливості, а втілення реваншу клану Януковича. Йдеться про встановлення поліцейської держави, яке відбувається галопуючим темпом під час карантину. ДБР та Офіс генпрокурора сьогодні — це руки Портнова та Януковича в Україні, якими фактично розвалюють справи Майдану.

Підписуйся на нашi

ще новини