Це перша велика війна в історії, коли позицію світових лідерів визначає думка громадськості, — Андрій Осадчук 

Це перша велика війна в історії, коли позицію світових лідерів визначає думка громадськості, — Андрій Осадчук 

Ми не можемо недооцінювати успіхи російської пропаганди і російського інвестиційного бізнесу впродовж останніх двадцяти років. Вони скуповували активи по всьому світу, спрут російських грошей розтікся по всій Європі. Вони спонсорували політичні й громадські організації, розвивали медіа, вкладали сотні мільйонів доларів та євро в пропаганду. Це все системна довготривала робота, яка безумовно мала результат. Але на противагу величезному потоку брехні й грошей, Україна сьогодні поставила правду, заявив заступник голови партії «Голос», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

Злочини росії настільки очевидні, що не залишають їй жодних шансів на підтримку у цивілізованому світі. А звідси випливає ще один історичний феномен цієї війни: поточна позиція громадян західних демократій  визначає сьогрднішню позицію світових лідерів, прокоментував Андрій Осадчук.

«Не треба дивуватися, що в Європі зберігаються деякі сентименти до росії. Там є певна кількість людей, які прямо залежні від російських грошей. Тому часом виникають коливання, є якісь інформаційні вкиди, які так чи інакше намагається виправдати російську агресію. Певні спроби пацифікації процесу ще будуть в тій чи іншій мірі проявлятись.

Натомість у нас в руках беззаперечні докази воєнних злочинів і звірств російської федерації. У нас в руках факт того, що ця орда не така професійна й потужна, як може комусь здаватися. Ми довели, що їх точно не варто боятися. Чи не найголовніше у цій війні: чи не вперше в історії Європи позицію лідерів щодо їх підтримки України визначає саме громадська думка.

Я думаю, нам сильно також допомагає цифрова ера в якій ми всі живемо: швидке поширення якісної візуальної інформації. Через телебачення, інтернет сайти і соціальні мережі, через європейські новини, через фото, які всі побачили з Бучі і Маріуполя, ми примушуємо ліберальну, гуманну тусовку європейських обивателів займати категоричну про українську позицію і  впливати на своїх лідерів», — підкреслив Андрій Осадчук.

Підписуйся на нашi

ще новини