Це складна зима, але з нами увесь світ, — Кіра Рудик про підтримку українців країнами-партнерами

Це складна зима, але з нами увесь світ, — Кіра Рудик про підтримку українців країнами-партнерами

Ця зима безумовно буде найважчою для України, але партнери намагаються зробити усе можливе, щоб допомогти українцям. Йдеться і про гуманітарні поставки, і про продовження програм для біженців. Про це повідомила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Світ справді єднається навколо України. Наші партнери намагаються консолідувати всі зусилля і можливості, щоб допомогти нам пережити цю найскладнішу зиму. Всі прекрасно розуміють, що коли 50% інфраструктури зруйновано чи пошкоджено — це на межі гуманітарної катастрофи і зараз відновились постачання теплого одягу, генераторів та іншої допомоги», — прокоментувала народна депутатка.

Крім того, за словами Кіри Рудик, зараз дипломатичні зусилля держави спрямовані на те, щоб країни-партнери відновили програми для біженців з України.

«Ми також працюємо не лише над поставками Україні зброї і гуманітарних вантажів, а й над тим, щоб для наших громадян, які тимчасово переїхали до інших країн, продовжили ті програми, які були для біженців на самому початку повномасштабного вторгнення. Адже більшість таких програм були розраховані на 6-9 місяців і зараз вони закінчуються. Однак дуже важливо, щоб люди, які вирішили залишитися поза межами України ще якийсь час, мали ці програми з проживання та допомоги», — наголосила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини