Депутати від Львівщини об'єднуються, щоб не допустити Мінської зради

Депутати від Львівщини об'єднуються, щоб не допустити Мінської зради

У своїй заяві народні депутати України, члени міжфракційного об'єднання «Львівщина» вимагають у президента Володимира Зеленського:

1) відмежуватися від ініціативи прямих переговорів з маріонетками Москви

2) усунути Андрія Єрмака з переговорного процесу та

3) узгоджувати всі дії делегації України з парламентом

Звернення підписали всі депутати «Голосу» від Львівщини: Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ярослав Рущишин, Наталія Піпа та Ярослав Юрчишин.

Заява також об'єднала депутатів з інших фракцій: «Європейська солідарність», «За Майбутнє» та «Довіра». Підписів народних депутатів з партії «Слуга народу» під документом немає.

ЗАЯВА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ВІД ЛЬВІВЩИНИ

щодо рішення Тристоронньої контактної групи про створення Консультативної ради (робочої групи) у Мінську

25 березня Україна може зробити фатальну помилку – визнати легітимність російських маріонеток на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганських областей. На цей день заплановано підписання документу щодо утворення Консультативної ради з представників України та представників тимчасово окупованих територій. Якщо українська сторона піде на цей крок, це зруйнує політику санкцій проти Росії як агресора. Сама Російська Федерація перетвориться з агресора, яким вона є, на посередника у врегулюванні «внутрішньоукраїнської» кризи. Станеться те, чого Путін без успіху домагався минулих 5 років.

Крім того, можлива легалізація маріонеток Росії може призвести до не прогнозованих внутрішньополітичних наслідків, спровокувати глибоку політичну кризу та суспільне протистояння, наслідки якого будуть важкими для держави. Цього можна уникнути лише повернувши переговорний процес у правове русло.

Ми, народні депутати України, члени міжфракційного об’єднання «Львівщина», вимагаємо від Президента України публічно відмежуватися від подібної ініціативи та відкликати підписи керівника свого Офісу Андрія Єрмака і представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми під документом про погодження ініціативи щодо створення Консультативної Ради. Вимагаємо усунути Андрія Єрмака від переговорного процесу в ТКГ, ініціювати службове розслідування щодо перевірки глави Офісу президента України на предмет ознак державної зради, а також на час розслідування відсторонити Єрмака А. Є. від займаної посади.

Вимагаємо від Президента України Володимира Зеленського, аби всі подальші дії делегації України на переговорах з Росією узгоджуватися та погоджувались у Верховній Раді України – органі, який уповноважений виголошувати думку українського народу.

Підписуйся на нашi

ще новини