До «Голосу» приєднались правозахисниця та громадська активістка

До «Голосу» приєднались правозахисниця та громадська активістка

6 червня 2019 р — Леся Василенко, правозахисниця й засновниця «Юридичної сотні», та Олександра Устінова, донедавна - членкиня правління «Центру протидії корупції», доєднались до політичної команди «Голосу». Обидві мають західну освіту і працюватимуть над встановленням верховенства права в Україні.

Олександра Устінова щойно повернулася зі Стенфордського університету, де навчалася за програмою Ukrainian Emerging Leaders. Була членкинею правління громадської організації «Центр протидії корупції» та секретарем Ради громадського контролю НАБУ. Є членкинею наглядової ради благодійного фонду «Пацієнти України». Магістр політології «Києво-Могилянської Академії».

«Багато років я боролася проти корупції та за права пацієнтів в громадському секторі. Можна сказати – вела партизанську війну. Тепер я йду на передову антикорупційного фронту. Я вірю, що партія «Голос» – саме та нова політична сила, яка зможе змінити правила гри в українській політиці», – так пояснила свій вибір Олександра Устінова.

Леся Василенко є юристкою, правозахисницею, засновницею та головою правління громадської організації «Юридична сотня», яка щомісяця надає допомогу понад 1200 військовослужбовцям та ветеранам. Також Леся - членкиня громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України та співголова Ради волонтерів при Міністерстві оборони України. Магістр права, випускниця Університетського коледжу Лондона.

Леся Василенко останні п`ять років бореться за гідні умови життя для ветеранів та військовослужбовців. Низку її ініціатив вже було прийнято на державному рівні у формі законів. Проте Леся прагне системних змін: «Інтереси людини мають бути основою нової політики. Я бачу необхідність докорінно змінити підхід держави до соціальної підтримки населення. Одним із кроків до таких змін має стати новий закон про статус ветеранів, який передбачить сучасні гарантії соціального захисту захисникам України та їх сім’ям».

Нагадаємо, нещодавно партія «Голос» оприлюднила критерії, за якими формує виборчий список для участі у парламентських виборах.

Підписуйся на нашi

ще новини