Допоки правоохоронці діють як бандити, про розвиток бізнесу в Україні можна забути, — Ярослав Железняк

Допоки правоохоронці діють як бандити, про розвиток бізнесу в Україні можна забути, — Ярослав Железняк

Коротко: Аби в Україні розвивався бізнес, потрібно навести лад у правоохоронних органах. Про це заявив заступник голови фракції «Голосу» Ярослав Железняк після засідання тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів.

Детально: Сьогодні на засіданні тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів народні депутати обговорили кричущий напад правоохоронців на офіс ТОВ «Еконія». На засіданні звітували представники Національної поліції та Офісу генерального прокурора.

Як виявилось, вони не вбачають нічого протиправного у діях правоохоронців, які, не маючи жодних на це підстав, зламали кувалдою двері офісу «Еконії» та вдерлися всередину. Також вони заявили, що жодної шкоди бізнесу їхній напад не завдав, і це не тиск на підприємців, а «розслідування викрадення».

Час покласти край подібним «спецопераціям» та суттєво обмежити вплив правоохоронних органів у бізнес. Про це під час засідання заявив член ТСК народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

Пряма мова Ярослава Железняка, народного депутата, заступника голови фракції «Голосу», першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Потрібно якомога швидше прибрати «економічний рекет» з кувалдами, який фактично допомагає знищувати український бізнес. Жодні інвестиційні няні, розмови про «бізнес-клімат» та «податкові стимули» не допоможуть, допоки українська держава не наведе лад у правоохоронній системі. Для цього потрібно ліквідувати ці «репресивні» підрозділи в силових органах. І, до речі, саме це обіцяв перед виборами президент Зеленський.

Також необхідно створити незалежний від усіх гілок влади єдиний аналітичний орган, який буде займатися економічними злочинами. Саме такі заходи передбачає законопроект «Голосу» про Бюро економічної безпеки.

Розвивати й підтримувати бізнес мають аналітики, а не «маскі-шоу». Ми маємо заборонити правоохоронцям втручатися в економічну сферу, оскільки наслідки такого втручання ми спостерігаємо зараз. Ці наслідки катастрофічні.

Підписуйся на нашi

ще новини