Генпрокурора Рябошапку звільняють через те, що він вміє казати владі «Ні!», – Ярослав Юрчишин

Генпрокурора Рябошапку звільняють через те, що він вміє казати владі «Ні!», – Ярослав Юрчишин

Фракція «Голосу» у жодному випадку не голосуватиме за відставку голови Офісу генерального прокурора України Руслана Рябошапки.

Очільника ОГПУ хочуть звільнити через те, що він незручний для влади та олігархів. Після запуску реформи прокуратури склад Офісу генпрокурора оновився на 60% – звідти прибрали представників фінансово-промислових груп.

Достатньо подивитися на підписи під поданням про звільнення. Документ підписали представники «Слуги народу» та ОПЗЖ – тобто переважно олігархи, які зацікавлені у блокуванні антикорупційних справ та використанні ОГПУ як інструмента тиску на політичних опонентів.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив депутат «Голосу» Ярослав Юрчишин.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата від фракції «Голосу», першого заступника голови комітету з питань антикорупційної політики:

– Проаналізуємо, хто є підписантами постанови про звільнення пана Рябошапки. «Слуга народу» та ОПЗЖ. Ми можемо критикувати генпрокурора Рябошапку за справу, наприклад, Ріфмастера чи за його сприяння тому, щоб «беркутівців» відпустили з зали суду, і вони взяли участь в обміні так званих заручників. Але цей генеральний прокурор насправді вміє казати владі «Ні», він вміє не підписувати подання у суто політичних справах. І знімають його саме за це. За те, що сьогодні реформа прокуратури нарешті ламає корупційну гідру, яка існувала стільки часу.

Для того, щоби боротися з корупцією, потрібна реформа судів, які, наприклад, випускають короля контрабанди пана Альперіна під заставу. Потрібен якісний конкурс до Державного бюро розслідувань – туди мають прийти професіонали, а не адвокати Януковича, зацікавлені у тому, щоб справи розвалювалися. Потрібно дати прокуратурі закінчити реформу. Тому подання про звільнення пана Рябошапки – суто політичне. Ми в жодному випадку не будемо підтримувати його відставку.

Ми маємо велику кількість питань до пана Рябошапки, але аргументація у постанові чітко показує, що його звільнення – політична розправа.

Підписуйся на нашi

ще новини