«Голос» допомагає ініціативі IT-кластера: запустити масове тестування на коронавірус на Львівщині

«Голос» допомагає ініціативі IT-кластера: запустити масове тестування на коронавірус на Львівщині

Партія «Голос» долучилась до ініціативи Львівського ІТ Кластеру — забезпечити масове тестування на COVID-19 для мешканців Львова. Йдеться про ініціативу з придбання тестів та організацію мобільних пунктів для масового тестування.

Масове тестування дозволяє якомога раніше виявити, помістити під спостереження або й на лікування тих, хто є носієм вірусу. Досвід країн, які ефективно протистоять пандемії, доводить, що це дозволяє суттєво обмежити поширення захворювання та убезпечити решту громади.

Про це повідомив Святослав Вакарчук у прямому ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» 27 березня.

Пряма мова Святослава Вакарчука, лідера «Голосу», народного депутата України:

— Ось конкретний приклад спільної дії: вже сьогодні у Львові є ініціатива Львівського ІТ Кластеру, до якої ми приєднались, — провести за свій рахунок масове тестування. Вони закупили вже велику кількість тестів і зараз разом з місцевою владою будуть робити це, не чекаючи державної програми.

Я закликаю всіх об’єднуватися і робити те ж в інших містах: закуповувати тести, робити мобільні пункти, де може кожна людина прийти і протестуватися. Львів — це тільки приклад, який треба поширювати на всю країну.

Сьогодні уряд, на жаль, не показує прикладу співпраці: вони законсервувались у своєму паралельному світі та пропонують якісь дивні речі. Проект змін до бюджету, який вони показали, — просто жахливий.

Це означає, що парламент сьогодні має взяти на себе відповідальність і лідерство, в він готовий до цього. Вже йде робота парламенту з Асоціацією міст України, працює робоча група з представників різних фракцій.

Ми готові пропонувати уряду рішення і вже робимо це. Наш Володимир Цабаль, секретар бюджетного комітету Верховної Ради, член партії «Голос», запропонував альтернативну фахову версію змін до бюджету, з якою погоджується більшість колег.

І саме так має відбуватися у складні часи. Пам'ятаєте книгу «Мауглі» Кіплінга? Там було таке «водяне перемир'я»: коли всі звірі, які зазвичай їли одне одного, домовились, що під час засухи всі йдуть пити воду і ніхто ні на кого не нападає. Я впевнений, що, якщо ми покажемо сьогодні українському суспільству приклад такої консолідації, за нами підуть і інші.

Підписуйся на нашi

ще новини