«Голос» у Раді наполягатиме на терміновому розгляді законопроекту про кисневі станції

«Голос» у Раді наполягатиме на терміновому розгляді законопроекту про кисневі станції

Фракція «Голосу» вимагатиме термінового розгляду законопроекту про виділення 800 мільйонів гривень на закупівлю та встановлення кисневих станцій по всій країні. Ініціатором законопроекту виступила заступниця голови партії «Голос», народна депутатка України Інна Совсун.

У політсилі наголошують, що через відсутність кисневих станцій лікарі не зможуть врятувати життя тяжкохворих українців в разі різкого спалаху. Адже звичайні кисневі концентратори не підходять для лікування пацієнтів з важким перебігом хвороби.

«За рік влада не зробила системних кроків, щоб вирішити цю проблему, і в більшості лікарень через рік після початку пандемії кисневих станцій досі немає. Чи буде встановлення кисневих станцій надмірною витратою коштів тільки на час пандемії? Ні. Вони будуть використовуватись у багатопрофільних лікарнях для стаціонарного лікування важкохворих та складних операцій», — зазначила Інна Совсун.

Лідерка партії, народна депутатка Кіра Рудик в ефірі на телеканалі «Інтер» у свою чергу наголосила, що фракція «Голосу» у Верховній раді наполягатиме на терміновому розгляді законопроекту про кисневі станції.

«Ми розробили, яким чином їх закуповувати, і вже внесли законопроект. Будемо вимагати включити його в позачергове засідання тижня, адже це ті речі, які потрібно робити «вже». Маємо терміново проголосувати, щоб закупки вже почалися та люди якнайшвидше почали отримувати кисень», — заявила Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини