«Голос»: Українська делегація зупинила маніпуляції росіян в роботі Асамблеї НАТО

«Голос»: Українська делегація зупинила маніпуляції росіян в роботі Асамблеї НАТО

Завдяки узгодженій роботі української делегації, до якої входила народна депутатка «Голосу», Парламентська асамблея НАТО була захищена від гібридного інформаційного та дипломатичного впливу росіян. Завдяки українській делегації було зупинено ухвалення резолюції асамблеї НАТО, якою намагались послабити вплив антиросійських санкцій. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила народна депутатка від партії «Голос», cекретарка комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Соломія Бобровська.

«Присутність української делегації на засіданні ПА НАТО також важлива й тому, що ми звернули увагу міжнародної спільноти на притаманну Російській Федерації бридку манеру вести подвійну гру. Країна-агресор, що окупувала частину території нашої держави, постійно наголошуючи на своєму негативному ставленні до Альянсу, з іншого боку, веде активну роботу із країнами-членами НАТО щодо послаблення санкцій проти себе», – зазначила Соломія Бобровська.

Саме українська делегація наполягала на тому, аби робота асамблеї фокусувалась на протидії російській агресії, терористичній діяльності Росії. Саме українська делегація звернула увагу на приклади фінансування антидемократичних сил не лише в Україні, а й в усіх куточках світу.

На засіданні неодноразово лунали заклики до підтримки та поглиблення натівського діалогу з Росією. Тож наша група нагадала членам Асамблеї про те, що Росія підтримує авторитарні режими в Африці, розміщує там свої військові бази, надсилає найманців, здійснює кібератаки на Союзників, втручається у вибори по всьому світові, порушує договори, що регулюють розміщення ядерної зброї в тимчасово окупованому Криму. Також важливим було те, що ми вказали на порушення Росією гарантій безпеки України за Будапештським меморандумом.

«Наша делегація була однією з найактивніших. Ми підготували поправки до трьох доповідей та шести резолюцій, що розглядалися Асамблеєю. Зокрема, внесли правки щодо позиціонування України. Оскільки, на жаль, багато принципових аспектів сформувалися під впливом російської пропаганди.

Наша позиція дуже чітка: немає "повстанців", є "терористи". Теми Криму і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей – нероздільні», – зауважила Соломія Бобровська.

Найголовнішим досягненням делегації стало рішення Асамблеї, яким вона вперше за останні 22 роки відхилила резолюцію і доповідь, що стосувалися економічних санкцій щодо країн-агресорів. Підтекст цього документу, який спроектували і запропонували прихильники Росії такий: «санкції насправді не є ефективним інструментом». Прийняття цієї резолюції могло б призвести до скасування чи суттєвого пом’якшення санкцій проти держав-агресорів – Росії та навіть Північної Кореї.

Підписуйся на нашi

ще новини