«Голос» відстояв пріоритетне право фермерів на купівлю землі, — Ярослав Железняк

«Голос» відстояв пріоритетне право фермерів на купівлю землі, — Ярослав Железняк

За наполяганням партії «Голос» малі та середні фермери отримали пріоритетне право на купівлю землі та захист від великих агрохолдингів під час запуску ринку землі в Україні.

Закон з відповідними правками, на яких наполягав «Голос», ухвалила у ніч проти 31 березня Верховна Рада України. 

Згідно з історичним законом, відкриття ринку землі в Україні буде поетапним — тобто спочатку можливість купувати землю отримають фізичні особи, і тільки пізніше юридичні, — з пільговим кредитуванням для малих і середніх фермерів, а також із забороною купувати українську землю представникам країни-агресора. На цьому наполіг «Голос».

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Перший крок для того, щоб відкрити ринок землі й виконати те, на що не спромоглися кілька попередніх поколінь українських парламентарів, та перший крок для того, щоб врятувати країну від дефолту, ми зробили.

І я вітаю нас з тим, що закон про відкриття ринку землі був прийнятий у тому форматі, який дозволить захистити українських фермерів, на чому особливо наполягала партія «Голос».

Я радий, що нарешті коаліція почула нас щодо вимог до етапності, до захисту українських фермерів, в тому числі через пільгове кредитування, і до заборони будь-якої можливості продажу української землі країні-агресору.

Втім, залишається невизначеним питання щодо створення спеціального фонду підтримки українських фермерів. Є й інші питання до цього законопроекту, і я впевнений, що як це парламентське скликання, так і майбутнє — ще повернеться його доопрацьовувати.

Підписуйся на нашi

ще новини