«Голос» вимагає розслідування всіх дій Степанова на посаді голови МОЗ,  — Кіра Рудик

«Голос» вимагає розслідування всіх дій Степанова на посаді голови МОЗ, — Кіра Рудик

Після провалу всіх задач у складний рік пандемії міністра охорони здоров’я Максима Степанова відправляють у відставку.

Партія «Голос» вимагає ретельного розслідування його дій на посаді та офіційного затвердження відставки міністра Верховною радою. Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

На її думку, в уряді сильно затягнули з заміною очільника МОЗу, який впродовж року дискредитував відомство неспроможністю справитись зі складними викликами для України.

«Він має пояснити, чому МОЗ закуповував маски і халати за ціною майже вдвічі вищою за ринкову. Чому провалено масове тестування? Чому провалено забезпечення лікарень та лікарів? Чому провалено закупівлю вакцин та організацію масової вакцинації українців? Степанов не має жодного морального права апелювати ні до лікарів, ні до пацієнтів: нічого не зробив для перших та кинув напризволяще других.

З огляду на провал поставлених Степанову завдань, ми, як партія, вимагали і будемо вимагати затвердження його відставки Верховною Радою, а також розслідування його дій на посаді», — заявила лідерка партії.

Парламентарка наголосила, що партія «Голос» давно зібрала необхідну кількість голосів за відставку міністра. 150 депутатів Верховної ради поставили свої підписи за те, що підтримують його звільнення.

«Сьогодні час для його звільнення згаяно. Його потрібно було відправити у відставку ще влітку минулого року, коли ми почали збирати підписи. Наразі Степанов довів країну до ситуації «тепер рятуйтеся самі», — наголосила Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини