«Голос» вимагає відставки міністра охорони здоров’я через корупційні скандали

«Голос» вимагає відставки міністра охорони здоров’я через корупційні скандали

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повинен негайно піти у відставку через черговий корупційний скандал із грошима з фонду боротьби з COVID-19. За інформацією журналістів-розслідувачів, керівник МОЗ планував завищити ціни на закупівлі захисних костюмів для медиків на понад мільярд гривень.

Медики по всій країні інфікуються коронавірусом зокрема через те, що за понад два місяці пандемії та карантину МОЗ не поставив жодного захисного костюма. Критична ситуація склалася у лікарні швидкої допомоги Львова. Там захворіли майже 90 медиків. Це найбільший показник в області. Лікарі навіть не можуть піти на самоізоляцію, бо пацієнтів просто нікому буде приймати. Усе тому, що в лікарні - постійний брак засобів індивідуального захисту.

Загалом з усіх хворих в Україні 20% – це медпрацівники. Це один із найвищих показників у Європі.

Тим часом МОЗ досі не поставило дорогих китайських костюмів у всі медичні заклади. А нову партію костюмів, навіть після скандалу, планувало закупити знову за майже 500 гривень. В той час як міжнародні організації та волонтери по всій країні купують якісні костюми за вдвічі меншими цінами. Загалом на закупівлі для боротьби з коронавірусом МОЗу виділили понад 3 мільярди гривень і майже всі товари МОЗ збирався закупити вдвічі дорожче, ніж купують благодійники.

Депутати партії «Голос» закликають колег із інших фракцій підписати постанову про звільнення міністра Максима Степанова та негайно відправити його в відставку.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, народної депутатки від фракції «Голосу», членкині комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування:

— Корупція у часи пандемії вбиває. Лікарі по всій країні досі не мають засобів захисту, а МОЗ не може купити жодного костюма, щоб не потрапити в скандал. А в країні вже понад 4 тисячі медиків інфікувалися, бо держава їх не захистила. Міністр Степанов не має права залишатися на своїй посаді жодного дня.

Підписуйся на нашi

ще новини