«Голос» закликає владу зупинити руйнацію ДБР

«Голос» закликає владу зупинити руйнацію ДБР

Керівництво Державного бюро розслідувань повинне бут професійним, незалежним та незаангажованим. «Голос» закликає владну команду зупинити руйнацію ДБР, якому парламент дав шанс на справжнє оновлення, проголосувавши за законопроект про перезавантаження ДБР. Мало бути сформоване чесне і професійне керівництво бюро за участю незалежної конкурсної комісії. Натомість – тимчасово виконуюча обов’язки керівника ДБР від партії влади, в обхід закону, призначає одним із своїх заступників колишнього адвоката Януковича.

Фракція «Голосу» категорично засуджує такі дії і ще раз наполягає на тому, що для об’єктивної і фахової роботи ДБР, потрібно:

1) сформувати конкурсну комісію з незалежних фахівців, які мають незаплямовану репутацію; «Голос» пропонує до участі у комісії кандидатуру від громадськості – адвокатку родин Небесної Сотні Євгенію Закревську;

2) після обрання голови ДБР провести новий, прозорий відбір на посаду заступника голови бюро, як того вимагає закон.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата України від фракції «Голосу»:

– Рада дала шанс Державному бюро розслідувань оновитися. Владна команда натомість наповнює його «своїми» людьми та людьми Януковича. Коли Верховна Рада України проголосувала новий закон про Державне бюро розслідувань, то дала можливість владі зробити те, чого чекають люди. Побудувати структуру, яка справді знаходитиме і саджатиме корупціонерів. Не зважаючи на посади, регалії та партійну приналежність. І ще відкрила пряму дорогу для того, щоб завершити, нарешті, справи Майдану.

Зараз необхідно обрати керівника на прозорому конкурсі, обрати на конкурсній основі заступників та працівників. І відновити довіру, зруйновану попереднім керівництвом.

Влада обрала інший шлях. Партія більшості досі не спромоглася призначити представників парламенту в конкурсну комісію. І почала обговорювати кандидатури в останній день подання і лише за наполяганням «Голосу».

Виконувачка обов'язків голови ДБР натомість провела сумнівний «конкурс» на посади заступників, оголосивши його в порушення процедур наприкінці року, аби допустити лише «своїх». «Своїм» виявився колишній адвокат Віктора Януковича Олександр Бабіков.

Підписуйся на нашi

ще новини