Ігнорування облаштування українсько-білоруського кордону дорого коштуватиме, — Сергій Рахманін

Ігнорування облаштування українсько-білоруського кордону дорого коштуватиме, — Сергій Рахманін

Українсько-білоруський кордон досі мінімально не обладнаний і навряд чи буде устаткований наступного року, адже грошей на це в бюджет закладено дуже мало. Це зауважує член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції «Голос» Сергій Рахманін.

«Ситуація на українсько-білоруському кордоні критична. Фактично кордон у нас там незахищений, там немає нічого: ні колючого дроту, ні ровів, я не кажу вже про такі складні речі, як контрольно-слідова смуга або рокадні шляхи. На останньому дні уряду міністр внутрішніх справ Денис Монастирський адекватно описав ситуацію на білоруському кордоні і заявив, що на повне його облаштування потрібно 17 млрд грн тільки на рік», — наголошує Сергій Рахманін.

При цьому на облаштунок усього державного кордону України у бюджеті закладено лише 900 млн грн.

«Не 17 млрд і навіть не 1 млрд, а 900 млн. Це ні про що. Для порівняння, 19 млрд дали Мінінфраструктури на дороги, 3 млрд — тим, хто вакцинувався від ковіду, що безумовно — корисна річ. Але захист кордонів — це державна безпека», — констатує член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Підписуйся на нашi

ще новини