Кіра Рудик: Мінські угоди не працюють, а перемир’я — фіктивне

Кіра Рудик: Мінські угоди не працюють, а перемир’я — фіктивне

«Перемир'я» на Сході України — насправді фікція. А українська сторона не відповідає на обстріли проросійських бойовиків, щоб цю фікцію зберегти. Тому потрібно змінити Мінські домовленості.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— Уже сто разів ми ходимо по колу про те, чи працюють Мінські домовленості. Відповідь — не працюють. Якби запрацювали, у нас були б якісь кроки до миру за шість років.

У мене є інформація про молодшого сержанта, його прізвище — Кубійович. Його трьома одиночними пострілами 6 вересня застрелили, і ми не стріляли у відповідь. Чому? Для того, щоб підтримувати це «перемир'я».

Тобто життя людини зараз не є причиною для української сторони порушувати «перемир'я». Так не має бути, це неправильно!

Бо це «перемир'я» — це коли українська сторона не стріляє для того, щоб зберегти цю фікцію. Для того, щоб президент Зеленський і його Офіс могли продовжувати говорити, що вони працюють і йдуть до миру.

Ми чуємо про перемовини і про їхні результати або від російської сторони, або якимись виправданнями від Офісу Президента. Що «так, перемовини були, але ми казали не це», «патрулювання не мало відбуватися, ви нас неправильно зрозуміли». Поки не буде прозорості, ми щоразу замість кроків назустріч миру будемо отримувати фікцію — таку, як ми маємо зараз.

Підписуйся на нашi

ще новини