Кіра Рудик на Безпековому форумі: Треба прагнути не «зазирати в очі» Путіну, а співпрацювати з міжнародними партнерами

Кіра Рудик на Безпековому форумі: Треба прагнути не «зазирати в очі» Путіну, а співпрацювати з міжнародними партнерами

Україна має не зазирати в очі Путіну, а протистояти агресору на двох напрямках: внутрішньому, тобто посилювати своє військо, і зовнішньому — залучати міжнародних партнерів і їх розвідки. Про це на Безпековому форумі заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Ще з першої заяви президента, що він «хоче подивитися в очі Путіну», було логічне запитання: «Навіщо?». Саме відсутність чіткої стратегії за останні 2.5 роки і привело нас до того, що ми все ще говоримо, якою сильною має бути наше військо і майже нічого для цього не робимо», — наголосила народна депутатка.

Стратегія протистояння агресору має два напрямки: перший — це зовнішньополітичний, а другий — це внутрішньополітичний. На обох зараз складнощі.

«Внутрішньополітичний напрямок — це банально домашня робота, яку повинна робити українська влада, незалежно від персоналій. Перше — це виконати державне оборонне замовлення. В нас достатньо грошей на армію, але вони не витрачаються ефективно, а йдуть через велику кількість корупційних схем», — говорить Кіра Рудик.

Не менш складно і на зовнішньополітичному напрямку, де однією з головних проблем у відносинах з західними партнерами є відсутність якісної комунікації. Це лідерка «Голосу» відчула під час свого візиту до США.

«Перша проблема, яка зараз у нас існує у взаємодіях з одним з найсильніших наших партнерів, це — відсутність нормальної комунікації. Ми банально ігноруємо їх дані. Якщо мати в планах зазирнути знову в очі Путіну, тоді можна ігнорувати те, що тобі говорять міжнародні розвідки. Але якщо план в тому, щоб залучити наших західних партнерів, Сполучені Штати, Британію, щоб дійсно вийти з позицією сили, отримати додаткове озброєння і підтримати нашу армію, то діяти треба по-іншому», — констатує парламентарка.

Підписуйся на нашi

ще новини