Кіра Рудик про рішення саміту НАТО: В Альянсі нас чекають, але попереду багато домашньої роботи

Кіра Рудик про рішення саміту НАТО: В Альянсі нас чекають, але попереду багато домашньої роботи

Українська влада повинна провести велику роботу всередині країни та посилити міжнародну співпрацю, щоб переконати партнерів у готовності України вступити до НАТО. Про це заявила лідерка «Голосу», народна депутатка Кіра Рудик в ефірі ICTV.

Вперше за 13 років міжнародні партнери озвучили, що Україну чекають в НАТО. Проте країна досі демонструє власну неготовність приєднатися до Альянсу, заявила парламентарка.

«Держава повинна зробити лише три кроки. Перше — реформа армії. Ми маємо забезпечити наших вояків усім необхідним, сучасною зброєю та можливістю для розвитку навичок та вмінь. Друге — державне оборонне замовлення. Станом на червень, Міноборони підписало лише 1 контракт в рамках держоборонного замовлення на 2021 рік. Це небезпечна для країни неефективність. Третє — реформа СБУ, яка має концентруватись на контрозвідці, а не «кошмарити» бізнес», — заявила Кіра Рудик.

За її словами, виконання цих внутрішніх завдань необхідно, насамперед, для самої країни, а не лише для вступу України до НАТО. Окрім того, держава повинна посилити зовнішню політику. Зокрема, направити зусилля на залучення США та Великої Британії до тиску на Росію.

«Що ми робимо, щоб покращити ситуацію? У нас є наступ на незалежність корпоративного управління та незалежних регуляторів. Зокрема, на незалежність НБУ. Про це питають всі наші партнери. Це не сприяє підтримці України її союзниками», — підкреслила лідерка «Голосу».

Окрім того, за сім років війни в України не з'явилось ані плану, ані стратегії деокупації Криму. Тому депутат фракції «Голосу» Рустем Умєров разом з іншими депутатами ініціював створення Кримської платформи. Це дозволить врешті розпочати дискусію про деокупацію та реінтеграцію Криму, резюмувала депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини