Команда «Голосу» в Одеській області передала обладнання опорній лікарні

Команда «Голосу» в Одеській області передала обладнання опорній лікарні

Команда «Голосу» в Одеській області зібрала і передала обладнання реанімаційному відділенню Одеського обласного клінічного центру, розповіла голова Одеської територіальної організації «Голосу» Наталія Делієва.

«Лікарі нам жалілися, що не вистачає витратних матеріалів, адже потрібно постійно дезінфікувати обладнання. Та й самого обладнання також бракує: глюкометрів та тонометрів, які швидко зношуються, але потрібні для пацієнтів. Потрібно багато манжетів для тонометрів великих розмірів, смужки для вимірювання цукру. Тому «Голос» вирішив своїми силами допомогти опорній лікарні, куди щодня потрапляють пацієнти з коронавірусом», — розповідає вона.

Наталія Делієва додала, що крім звичайного обладнання важливо забезпечити опорні лікарні кисневими станціями, адже завдяки ним лікарі можуть рятувати життя пацієнтів у критичному стані.

Також за словами голови Одеського осередку, після великодніх свят в області зростає кількість хворих на коронавірус, водночас кількість вакцинованих людей дуже низька.

«На жаль, величезний відсоток людей навіть не збирається робити щеплення, і це дуже засмучує. Одесити не хочуть знову в «червону» зону, але водночас маски носити їм незручно, а вакцинуватися страшно. Наразі ми не бачимо в області жодної просвітницької роботи про користь щеплення, тому своєю командою намагаємося пояснювати важливість щеплень. У нашому осередку молоді партійці в середньому віком 35 років, які добре розуміють, що лише щеплення допоможе подолати пандемію», — пояснює Наталія Делієва.

Підписуйся на нашi

ще новини