Комітет з питань здоров’я нації вдруге провалив законопроект, який мав зробити ліки доступнішими для українців

Комітет з питань здоров’я нації вдруге провалив законопроект, який мав зробити ліки доступнішими для українців

Законопроект депутаток «Голосу» Ольги Стефанишиної та Олександри Устінової 2089, який став скандально відомим через тиск і погрози з боку представників фармкомпаній, вже вдруге не підтримав профільний комітет.

Депутати під час повторного обговорення сьогодні знову повернули його на доопрацювання, відмовившись рекомендувати документ для розгляду у сесійній залі парламенту.

На засіданні комітету знову були присутні відомі своєю зацікавленістю у фармацевтичній галузі люди. На жаль, тиск, проти якого ми виступаємо, нікуди не зник і навіть збільшився.

«Увага фармкомпаній під час повторного розгляду законопроекту не тільки не послабилася, але й посилилася ― на засідання прийшли одіозні особи, яких і близько не можна підпускати до питань щодо ліків. Наприклад, мене дуже цікавить, що робить на комітеті Олена Алексєєва, пов‘язана з Петром Багрієм, відомим фігурантом антикорупційних журналістських розслідувань. Чому на засідання прийшов Дмитро Підтуркін ― сірий кардинал тендерних закупівель ліків часів Раїси Богатирьової, якого голова комітету Михайло Радуцький мені особисто обіцяв не допускати до засідань?», ― сказала Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, минулого тижня комітет теж провалив законопроект 2089. Тоді екс-радник міністерки охорони здоров’я Олександр Чумак погрожував фізичною розправою нашим депутаткам за цю ініціативу.

Законопроект 2089 запланований до розгляду в парламенті на 17 грудня. Якщо парламент відправить його на доопрацювання, це означатиме, що проект закону хочуть поховати.

Підписуйся на нашi

ще новини