«Голос» назвав пріорітетні питання на пленарний тиждень

«Голос» назвав пріорітетні питання на пленарний тиждень

Перед голосуванням за кадрові зміни в Кабміні кандидати на нові посади мають надати аналіз того, що відбувається у сферах їх відповідальності зараз і чіткого плану дій. Інакше голосування не матиме сенсу. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов має пояснити провали діяльності МОЗу. Про це заявив заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Партія «Голос», яка зібрала 150 за відставку Степанова, вважає, що ця відставка затягнулася і що це потрібно було зробити ще в ще влітку, коли ми тільки починали збирати підписи, але при всьому тому Степанов має пояснити, чому в першу чергу МОЗ закуповувало захисні маски і халати по цінам удвічі вищим за ринкові ціни, чому провалене масове тестування, чому провалена закупівля вакцин та організація масової вакцинації», – заявив Костенко.

І новопризначений міністр охорони здоров’я мусить першочергово забезпечити всі українські лікарні, які працюють з хворими на коронавірус киснем в достатній кількості. Депутатка від «Голосу» Інна Совсун вже зареєструвала у Верховній Раді відповідний законопроект. Його треба якнайшвидше ухвалити, адже кисневі станції дозволяють вирішити проблему забезпечення лікарень киснем системно та довгостроково.

Крім того, цього тижня на порядку денному стоятиме постанова №4105 про створення ТСК по «вагнерівцях». Роман Костенко наполягає на ухваленні саме її, а не альтернативної, яка не містить конкретики:

«Ми повинні створити тимчасову слідчу комісію і ще раз показати нашим громадянам, нашому суспільству те, що Верховна Рада якраз є тим майданчиком, який може виправляти помилки Уряду і помилки в тому числі Офісу президента. Ми повинні розказати правду, чи була зрада в Офісі чи ні. І зараз це особливо важливо тоді, коли ворог стягує війська до наших кордонів і ми знаємо, що, попри заяви, ніякого відведення не відбувається, всі війська знаходяться на своїх місцях. Ми закликаємо всіх в першу чергу проголосувати за постанову 4105, конкретну постанову про створення ТСК по «вагнерівцях», по зриву так званої спецоперації, а не про її альтернативну так звану «про все», – зазначив депутат.

Військовослужбовці на сході також чекають закон про військове капеланство. Костенко закликає колег не зважати на маніпуляції довкола документу, а самим його прочитати і впевнитись в необхідності.

«Я позавчора повернувся з лінії розмежування, спілкувався з військовими, які в тому числі чекають цього законопроекту. Ми повинні забезпечити душпастирську опіку наших військовослужбовців, соціальний захист наших капеланів, які зараз знаходяться на передовій лінії і допомагають нашим військовослужбовцям. І ми повинні в першу чергу, скажімо так, це буде ще один крок до вступу нашої країни в НАТО».

Безпека країни і громадян має стати пріоритетом для українського парламенту. Щоб забезпечити це, «Голос» пропонує послідовні кроки: перше – провести масову вакцинацію громадян, друге – підтримати бізнес та економіку, третє – почати боротися системно з безробіттям і четверте – слід не забувати, що агресор нікуди не подівся, тому треба бути готовими системно та прагматично захищати нашу країну. Реалізація цих кроків невибаглива – працювати щодня, мати чіткий план дій в економіці, медицині, питаннях національної безпеки.

Підписуйся на нашi

ще новини