Людина не має сидіти у СІЗО через недолугість судової системи, — Кіра Рудик готова взяти на поруки Юлію Кузьменко

Людина не має сидіти у СІЗО через недолугість судової системи, — Кіра Рудик готова взяти на поруки Юлію Кузьменко

Коротко: Голова партії «Голос» заявила про свою готовність взяти на поруки обвинувачену у вбивстві Павла Шеремета лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко.

Детально: Голова партії «Голос» Кіра Рудик готова взяти на поруки лікарку та відому волонтерку Юлію Кузьменко. Про це народна депутатка заявила сьогодні біля будівлі Київського апеляційного суду, де має відбутися чергове засідання у справі Кузьменко. Лікарку оголосили підозрюваною у резонансному вбивстві журналіста Павла Шеремета — разом з ветераном Андрієм Антоненком та волонтеркою Яною Дугарь.

Вже 7 місяців жінку тримають у СІЗО, фактично імітуючи судовий процес. Так зване «розслідування» відбувається із численними грубими порушеннями процедур з боку обвинувачення. Прокурори не з’являються на засідання, не надають жодних нових доказів, відмовляють адвокату підозрюваної у ознайомленні із матеріалами, підганяють факти під офіційну версію слідства.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— Сьогодні я тут для того, щоб взяти на поруки Юлію Кузьменко. Ще наприкінці минулого року, коли було оголошено про цю справу, ми казали, що потрібні залізобетонні докази для того, щоб тримати людей у СІЗО.

Минуло вже сім місяців — таких доказів досі немає, а люди продовжують сидіти за ґратами. Найбільше мене турбує те, що ця справа є персональною відповідальністю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за відставку якого наша партія зараз збирає підписи і виводила людей на акцію під Верховну Раду.

Ми бачили, як цей міністр відмовився просити пробачення у родини вбитого поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова та інших жертв поліцейського свавілля. І тепер, коли від справи вбивства Павла Шеремета залежить його кар’єра, ми можемо тільки уявляти, до чого це може призвести.

Саме тому я вважаю, що зараз правильно буде зробити так, щоб люди, які перебувають під слідством, могли знаходитись не у СІЗО, а у себе вдома. І саме тому я сьогодні буду брати лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко на поруки.

Підписуйся на нашi

ще новини