Ми не допустимо державну зраду, яку нам намагаються показати як переговори з окупантами та терористами, — Ярослав Железняк

Ми не допустимо державну зраду, яку нам намагаються показати як переговори з окупантами та терористами, — Ярослав Железняк

Україна одночасно має протистояти трьом кризам: у сфері охорони здоров’я, економіки та безпековому секторі. Протидіяти загрозам та діяти потрібно чітко, узгоджено та паралельно, реально оцінюючи можливі наслідки для країни. Вимоги «Голосу» прості:

→ Не допустити нової Мінської зради і зупинити переговори з маріонетками Кремля.

→ Ухвалити закон про протидію коронавірусу, який при цьому не буде «драконівським» і не дозволить посадити у в’язницю кожного українця.

→ Заставити уряд ефективно працювати, оскільки зараз він злагодженої та чіткої роботи з подолання криз нагнітає паніку або просто мовчить.

Про це заступник голови фракції «Голосу» Ярослав Железняк заявив на засіданні погоджувальної ради.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

Ми підтримуємо позицію щодо проведення позачергового засідання, яке буде стосуватися питань національної безпеки.

Мені здається, що нашому уряду не вистачає вже існуючої кризи в охороні здоров’я, в економічній сфері, але вони вирішили зробити ще одну кризу – безпекову.

Ми із засобів масової інформації дізнаємось, що у Мінську були підписані ганебні договори, які обурили все суспільство. «Голос» прийшов до Офісу президента почути відповідь. Але, на жаль, ми і досі зараз чуємо тільки виправдання з дуже неприємним присмаком державної зради. Тому ми сьогодні ініціюємо від своєї фракції, – надіслали також кожному депутату українського парламенту, – постанову, яка визнає ту дію, яка відбувалась 11 березня у Мінську, як таку, що суперечить законам України, і не може бути підписана 25 березня або у будь-яку іншу дату, яку визначить переговорна група. Ми не можемо допустити під час кризи в економіці та охороні здоров’я ще одну державну зраду, яку нам намагаються показати як переговори з окупантами та терористами.

Наступне. Щодо закону про протидію коронавірусу: наші колеги з фракції, як і багато членів з профільного комітету і представників інших фракцій, працювали всі вихідні, щоб напрацювати текст законопроекту. «Голос» попереджає, що ті обмеження, які ми вводимо для того, щоб забезпечити безпеку наших громадян, вони повинні бути ефективними.

Ми не можемо допустити вкраплення будь-яких репресивних норм, які будуть трактуватися по-різному і можуть ще раз збурити суспільство. Сьогодні має бути погоджений текст. І я сподіваюся, що усі ми разом, незалежно від політичної позиції, його підпишемо і будемо розглядати у найближчий час на позачерговому засіданні.

Окремо хочу звернутися до уряду: коли ваш представник,– я говорю зараз про міністра охорони здоров’я, – робить заяви, не забувайте про те, що його чують люди. Найгірше, що ми можемо зробити, – це паніку. І коли робляться заяви про пенсіонерів, про порівняння існуючої епідемії з Чорнобильською катастрофою, це недопустимо! Якщо ви говорите, що одна із ваших стратегій, це покращити комунікацію, то будь ласка, покращуйте її так, щоб не створювати паніку.

І останнє: звучало багато питань щодо економічної ситуації. Ми усі бачимо, що потрібні зміни, у тому числі для підтримки бізнесу. Чи можливо це зараз з урядом у якому немає економічного блоку? Чи можливо це на базі комітетів? Ми повинні зараз зробити усе можливе, щоб у найшвидші терміни напрацювати ці зміни, і від усіх фракцій та груп прийняти пропозиції, щоб підтримати бізнес.

Підписуйся на нашi

ще новини