Місцевим громадам залишать гроші на розвиток власної інфраструктури, — «Голос»

Місцевим громадам залишать гроші на розвиток власної інфраструктури, — «Голос»

Партія «Голос» підтримала зміни до бюджетного кодексу, які залишили містам та громадам частину коштів, які вони заробляють на акцизних платежах за пальне. Це 13,4% від акцизних платежів, які сплачують водії на заправках. Зараз ці гроші залишаються у місцевих бюджетах, але за планом уряду вже наступного року всі акцизні платежі мали йти у централізований Дорожний фонд і вже звідти, з Києва, розподілятися регіонами.

Позиція багатьох депутатів, які підтримали відповідну правку: частина акцизу, який заробляється в громадах, має в них і залишатися. Таким чином бюджети громад та міст отримають додаткові 7 мільярдів гривень напряму, а не через субвенції зі столиці.

Пряма мова Галини Васильченко, народної депутатки фракції «Голосу»:

— Місцевим громадам, ОТГ, мерам краще знати як витрачати кошти, які заробляються на їхній території. Гроші розподілятимуться справедливо, адже кожна громада отримає те, що сплачують водії на їхніх територіях. Це гроші, які можуть піти на дороги, а можуть — на садок чи освітлення вулиць. І це гроші, які не доведеться випрошувати в обласних та районних адміністраціях.

Підписуйся на нашi

ще новини