Міжнародні донори готові долучатись до будівництва бомбосховищ в школах, — Інна Совсун

Міжнародні донори готові долучатись до будівництва бомбосховищ в школах, — Інна Совсун

Пріоритетом бюджету під час повномасштабної війни має залишатись оборона країни, тому гроші на будівництво і облаштування укриттів в закладах освіти можна брати в міжнародних донорських організацій. Тим паче вони готові ці кошти надати. На цьому наголошує народна депутатка, заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун.

«В нас досі не залучені міжнародні гроші до будівництва сховищ в школах і садочках. Є міжнародні організації, які готові допомагати в царині освіти, але до них досі не звертались, що необхідно будувати сховища. Є окремі уряди країн, які не можуть дати гроші на оборону, але вони готові фінансувати гуманітарні проекти, наприклад Швейцарія», — пояснює представниця «Голосу».

За словами Інни Совсун, вирішити всі юридичні тонкощі підготовки шкіл до навчального року, можна було б завчасно.

«Рішення про те, що діти підуть в школу офлайн, було ще в червні і ми мали розуміти що будуть ситуації, до яких треба бути готовими. Проблеми юридичного характеру можна було вирішити. Так, не всі сховища можна було побудувати, але нормативну базу треба було вирішити. Ще одне питання — якість цих сховищ. Дуже часто це просто підвали, хоч і прибрані, але можуть викликати в дитини травмуючий і неприємний досвід», — підсумувала народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини