Не допустити нової мінської зради: «Голос» розробив проект постанови Ради для захисту суверенітету країни

Не допустити нової мінської зради: «Голос» розробив проект постанови Ради для захисту суверенітету країни

Фракція «Голосу» зареєструвала постанову, яка повинна зупинити проросійський сценарій, запущений минулого тижня у Мінську. Розроблена депутатами постанова передбачає висловлення чіткої позиції українського парламенту щодо перемовин з ворогом. У постанові, зокрема, йдеться про таке:

1) Підписані 11 березня у Мінську документи суперечать Конституції та українським законам.

2) Подальше підписання оприлюднених документів, в яких маріонетки Кремля називають стороною переговорів є неприпустимим.

3) Всі переговори з мирного врегулювання слід вести виключно з країною-агресором: Російською Федерацією із залученням інших суб’єктів міжнародного права.

Постанова також визначає ключову передумову будь-яких наступних кроків з врегулюваня. Це можливо лише після запровадження беззастережного довготривалого припинення вогню.

«Голос» закликає усіх депутатів, які готові протистояти російському наступу, підтримати ухвалення такої постанови. Рада повинна продемонструвати, що саме вона визначає засади зовнішньої політики України. І саме завдяки цій постанові Рада зможе визначати стратегію захисту країни від російського наступу.


Повний текст постанови:

П О С Т А Н О В А

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про результати роботи засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року в м. Мінськ, Республіка Білорусь Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1) Вважати що документи, погоджені і підписані 11 березня 2020 року на засіданні Тристоронньої контактної групи, в м. Мінськ, Республіка Білорусь, зокрема, проєкт Рішення про заснування Консультативної ради (робочої групи), прямо суперечать Конституції України, Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» від 18.01.2018 № 2268-VIII та національним інтересам України.

2) Вважати неприпустимим подальше підписання представниками України будь-якого Рішення про створення чи заснування Консультативної ради (робочої групи), як це передбачено пунктом 4 Протоколу засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року.

3) В подальшому вести переговори з мирного врегулювання , безпосередньо з офіційними представниками Російської Федерації, як держави, що вчинила збройну агресію проти України, із залученням інших суб’єктів міжнародного права.

4) Визначити, що передумовою вжиття будь-яких кроків щодо мирного врегулювання має бути беззастережне довготривале припинення вогню.

5) Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

примітка: фото - Yan Dobronosov

Підписуйся на нашi

ще новини