Не можна заявляти про боротьбу з олігархами і одночасно списувати їм борги, — Інна Совсун

Не можна заявляти про боротьбу з олігархами і одночасно списувати їм борги, — Інна Совсун

Поки всі обговорюють законопроект про деолігархізацію, парламентський комітет з енергетики рекомендує до розгляду законопроект, яким скасовує борги цим же олігархам, говорить народна депутатка «Голосу» Інна Совсун, яка була присутня на тому засіданні комітету Верховної Ради.

«В законопроект, який покликаний рятувати теплокомуненерго, додаються норми, якими пропонується списати величезну частину боргів, що накопичили облгази перед Нафтогазом. Облгази, нагадаю, є у власності олігарха Фірташа. І на фоні дискусії про те, що давайте боротися з олігархами, комітет абсолютною більшістю приймає законопроект, яким пропонується списати мільярдні борги, які накопичив Фірташ. Після цього в заяви про боротьбу з олігархами дуже складно повірити», — обурюється представниця «Голосу».

Крім того, наголошує Інна Совсун, українське законодавство вже має достатньо інструментів для боротьби з незаконним збагаченням. Але чомусь це не використовується, навіть попри запити нардепів:

«За умови правильного застосування, в нас є інструменти: Антимонопольний комітет, судова влада, поліція, прокуратура, які повинні займатися питаннями незаконного збагачення. На превеликий жаль, цього не відбувається. Ми що не знаємо, що в нас 70% ринку газу монополізовано? 2 місяці тому відправила відповідне звернення в АМКУ, але досі немає реакції. А потім ми кажемо, що вирішимо цю проблему законодавством, де йдеться про медіа. Ми не вирішимо. Проблема в монополізованій економічній системі, яка зараз побудована», — констатує депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини