Не варто забувати й про зраду Білорусі: Роман Костенко про оборону північного напрямку

Не варто забувати й про зраду Білорусі: Роман Костенко про оборону північного напрямку

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Проте численні ракетні удари по містах і селах наносили саме з півночі  — з території Білорусі. Як би не виправдовувався самопроголошений президент Олександр Лукашенко, факти є. Дозволивши росії вбивати людей в Україні, Білорусь стала на бік окупанта, і про це варто добре пам'ятати, наголосив народний депутат від партії «Голос» Роман Костенко, який нині боронить від ворога південь у лавах ЗСУ.

«На північному напрямку є республіка Білорусь, яка, по факту, зараз нічим не відрізняється від рф. Для нас вони теж є ворогом. Тому, розподіляючи війська фронтом, плануючи оборону нашої країни, ми повинні це враховувати. Не варто сподіватись, що «білоруси несуть меншу загрозу, ніж росіяни». Ми повинні чітко розподіляти свої сили і засоби, війська, ТРО, давати завдання спецслужбам з урахуванням, що Білорусь теж є нашим ворогом.

Окупанти мають багато техніки, це так. Я кожного дня сам бачу, скільки її у росіян, її точно потрібно знищувати. Але для цього нам потрібна неактивна і ствольна артилерія. Для прориву оборони потрібні танки і бойові машини. Ми маємо, подібно до Ізраїлю, максимально берегти своїх бійців. Не треба, як в Другу світову війну засипати поля солдатами-патріотами тільки для того, щоб показати активні бойові дії. Коли буде необхідна техніка, зможемо прорвати оборону й звільнити свою територію», — підкреслив Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини