Некомпетентний уряд став таким же небезпечним, як коронавірус, — Кіра Рудик

Некомпетентний уряд став таким же небезпечним, як коронавірус, — Кіра Рудик

Кабінет міністрів України продовжує демонструвати некомпетентність у протидії поширенню COVID-19 та у подоланні наслідків пандемії для життя людей та економіки. Рішення уряду не відповідають викликам часу, а подекуди взагалі мають неадекватний вигляд.

Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик у понеділок.

За її словами, прем’єрміністр систематично демонструє слабкість та непрофесійність у прийнятті важливих рішень. Фактично Україна має абсолютно недієздатний перед реальними загрозами уряд, який став таким же небезпечним, як коронавірус.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— У боротьбі з коронавірусом уряд унікально некомпетентний — вони «вивчають світовий досвід» і потім провалюють всі плани та дедлайни. Цей склад Кабміну неспроможний зупинити поширення коронавірусу — і тому українці будуть змушені пережити не тільки третю, а й четверту хвилю масового захворювання. І це в той час, коли з кожним днем все більше країн звітують про створення колективного імунітету від ковіду завдяки масовій вакцинації. Подібна халатність та недієздатність Кабінету міністрів навіть більш небезпечна, ніж сам вірус.

За рік від першого карантину Україна все ще не готова до справжньої боротьби з коронавірусом. Не готова ані медицина, ані освітня система, ані економіка. Уряд відсторонився від проблем та цинічно перекладає всю відповідальність на місцеву владу. А будь-яку конструктивно критику Шмигаль називає «розхитуванням човна». Платники податків — громадяни України — мають право вимагати від уряду компетентності та адекватних дій. Але ми їх не бачимо.

Партія «Голос» наполягає, що крім необхідних кроків в медицині потрібно допомогти економіці та зберегти робочі місця. Якщо залишити підприємців без додаткової підтримки, багато з них не переживуть ще однієї хвилі закриття.

Коли уряд недієздатний, саме Верховна Рада повинна очолити боротьбу з пандемією. Ми пропонуємо розпочати з двох базових кроків.

Перше. Продовжити мораторій на перевірки підприємців, для цього ми зареєстрували відповідний законопроєкт. Перевірки — елемент тиску на бізнес, який не приносить додаткових коштів до бюджету та відриває підприємців від роботи Під час коронавірусу додатково добивати бізнес корупційним тиском — ще більш аморально.

Друге. Зробити все, щоб покращити умови роботи економіки, щоб компенсувати завдані політикою уряду та пандемією збитки. Що в першу чергу зробити для збереження робочих місць та доходів українців? Необхідно знизити податки на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок, а також встановити нульову ставку ЄСВ для фізичних осіб-підприємців.

Ці заходи — першочергові кроки, які стали складовою Економічного плану «Голосу» на 2021 рік. Парламенту необхідно впровадити їх для збереження економіки, поки уряд і коронавірус остаточно не загнали її у рецесію.

Підписуйся на нашi

ще новини