Ніхто не має права маніпулювати пам’яттю про Революцію Гідності, — Святослав Вакарчук

Ніхто не має права маніпулювати пам’яттю про Революцію Гідності, — Святослав Вакарчук

«Голос» наполягає, що жоден політик не має права маніпулювати на темі Революції Гідності та загибелі Героїв Небесної Сотні. На цьому наголосив лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук під час спільного прес-брифінгу з родичами Героїв Небесної Сотні у Верховній Раді 20 лютого.

Пряма мова лідера партії «Голос» Святослава Вакарчука:

— Сьогодні ми згадуємо Революцію Гідності, ми згадуємо Героїв Небесної Сотні, які протягом тих страшних днів поклали свої життя за те, щоб ми сьогодні жили у власній вільній та гідній державі.

Шість років тому я особисто переконував багатьох з народних депутатів голосувати за важливу постанову про відведення бойових одиниць і беркутівців у місця дислокації, щоб припинилася та страшна стрілянина.

У мене і зараз перед очима той дим, запах, мені дуже важко згадувати ті дні. Але у рази складніше ніж мені, ніж політикам, – родинам тих, хто віддав своє життя за свободу України. Ніхто не поверне загиблих, ніхто не поверне найдорожчу втрату, але ми усі повинні зробити так, щоб ця жертва не була марною, а зробила нашу країну сильнішою.

І я хотів би закликати усіх і політиків, і людей, які навколо політики: не смійте маніпулювати пам’яттю Майдану! Я звертаюсь до тих циніків, які зараз пробують переглядати цю пам'ять: ми не дамо ніколи цього зробити! Я запевняю вас: я зроблю усе, щоб цього не сталося. Я звертаюся до тих циніків, які використовують прапор і пам'ять Майдану для свого власного політичного прапору, – не смійте цього робити! Це наша пам'ять, це пам'ять мільйонів українців, які боролися за свободу!

Підписуйся на нашi

ще новини