Нові подробиці з'являються кожного дня: Роман Костенко про справу «вагнерівців»

Нові подробиці з'являються кожного дня: Роман Костенко про справу «вагнерівців»

ТСК у демократичних суспільствах має бути інструментом опозиції. Проте чинна монобільшість у Верховній Раді України відмовилася надавати своїх представників до слідчої комісії у справі «вагнерівців», яку ініціювали представники «Голосу» ще рік тому. Партія влади створила свою ТСК, яка, зрештою, займається «відбілюванням» Офісу президента, а не з'ясуванням правди. Останній, проміжний звіт комісії, не містить вичерпних відповідей на основні питання у справі, а нові подробиці з'являються щодня. Тому, впевнений секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Роман Костенко, комісія зобов'язана продовжити свою роботу у новому складі.

«У тому, що розслідування зриву спецоперації із затримання «вагнерівців» має тривати, сумнівів немає. Щодня я отримую нові подробиці у справі від розвідників, які брали в ній участь. Вони хочуть знати правду і розуміти, чому спецзахід був зірваний. Причин може бути кілька, і від них залежить подальша робота усієї сфери держбезпеки.

Для створення нової ТСК нам потрібно зібрати 150 голосів, тобто, зусиль опозиції буде недостатньо. Потрібно, щоб це підтримали і представники влади. Але якщо вони досі не зрозуміли, що така комісія — це законний інструмент опозиції, сподіватися на їхнє критичне мислення малонадійно. Але правда в тому, що розвідники не хочуть надавати дані ТСК монобільшості, бо не вірять в їхню незаангажованість, що цілком логічно», — наголосив Роман Костенко.

Навіть якщо «Голосу» не вдасться відстояти створення нової комісії, народні депутати будуть наполегливо слідкувати за тим, як працює провладна ТСК і не дозволять здійснювати тиск на наших розвідників та піддавати небезпеці державу.

Підписуйся на нашi

ще новини