Оцінка програми уряду, постанова про засудження геноциду кримських татар, скасування журналістського гетто, — Сергій Рахманін про пріоритети «Голосу» на засіданні ВР

Оцінка програми уряду, постанова про засудження геноциду кримських татар, скасування журналістського гетто, — Сергій Рахманін про пріоритети «Голосу» на засіданні ВР

Цього тижня парламент, який повертається до звичайного режиму роботи, має нарешті надати свою оцінку програмі уряду, яка більше нагадує шкільний твір на довільну тему. Про це сьогодні на погоджувальній раді заявив голова фракції «Голосу» Сергій Рахманін.

Також він нагадав, що «Голос» має два важливих проекти постанов. Проект 3449 щодо вшанування жертв кримськотатарського геноциду і порушення Росією прав кримських татар в окупованому Криму авторства Рустема Умєрова вже підписали 37 народних депутатів. Другий проект 2739 — про відзначення шостої річниці Євромайдану. Обидва має розглянути й підтримати цього тижня Верховна Рада.

Пряма мова Сергія Рахманіна, голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Через 15 днів після того, як ВР отримає програму уряду, вона має її обговорити і висловити своє ставлення. Ми отримали цей дивний документ більше місяця тому. Він не вартий уваги, щоби про нього говорити довго. Я просто згадаю фразу, яка пролунала у нас на комітеті, коли ми розглядали це. «Відзначається високим рівнем абстракції» — це найвичерпніша характеристика цього документу, який більше нагадує твір на довільну тему.

Але ми з вами законослухняні громадяни. Ми маємо розглянути цю програму. Маємо дати належну оцінку і змусити уряд працювати не тільки на прес-конференціях, а ще й трохи над стратегічними програмами виходу держави з кризи.

Також хотілося б, аби Верховна Рада нарешті розглянула та підтримала багатостраждальний проект постанови 2739, який стосується Євромайдану і лежить у нас вже півроку. А також законопроект 2510, який містить оцінку порушення РФ статуту міжнародної організації Інтерпол.

Також було б логічно, якби до нормальної роботи поверталися не тільки народні депутати, але й представники медійного цеху. Немає нічого довічнішого, ніж тимчасове, але не хотілося б, щоб тимчасове гетто, яке створили для журналістів на третьому поверсі у Раді, перетворилося на постійне. Мені не хотілося б, щоб представникам усіх фракцій у Верховній Раді закидали, що ми чогось боїмося, щось хочемо приховати. Тому давайте, з повагою ставлячись до представників ЗМІ, допоможемо повернутись їм до нормальної роботи.

Підписуйся на нашi

ще новини