Пандемія COVID-19 і локдаун змушують українських підприємців зупиняти свою діяльність, — «Голос»

Пандемія COVID-19 і локдаун змушують українських підприємців зупиняти свою діяльність, — «Голос»

Бізнес багатьох українців залишився під загрозою під час пандемії коронавірусу. Влада мала б допомогти підприємцям, підтримати малий і середній бізнес. Натомість навіть отримання обіцяних урядом 8 тисяч гривень для окремих груп підприємців затягується через складність і заплутаність процедур.

«Голос» має економічний антикризовий план для країни. Депутати вже зареєстрували у парламенті законопроєкт №5346 для підтримки економіки. Цей проект закону передбачає звільнення від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) для всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, і мораторій на податкові та планові неподаткові перевірки.

Пряма мова

Сергій Хапчук, член партії «Голос», приватний підприємець з Новограда-Волинського:

— Малий бізнес паралізований. Під заборону потрапила діяльність більшості підприємців у місті. Місцева комісія намагалася заборонити все, але після звернень підприємців, рішення суду та Антимонопольного комітету за позовом однієї мережі магазинів дозволили продаж продовольчих товарів. Ситуація зараз близька до абсурду: міський голова на комісії міської ради дозволяє підприємцям здійснювати діяльність, у той же час поліція проводить рейд і зачиняє їхні точки продажу. Влада на всіх рівнях показує відсутність логіки і некомпетентність.

Бізнес звик до ризиків і труднощів. Але наслідки припинення діяльності підприємців набагато глибші – у першу чергу вони стосуватимуться усього суспільства та економіки. Бізнес може просто перейде туди, де менше нелогічних дій від влади, є зрозумілі і чіткі рішення. Якщо підприємці зупинять свою діяльність, відповідно зменшаться доходи бюджетів і можливість розвитку економіки. Саме підприємці і середній клас є джерелом повштохів для зростання. Існуючу ситуацію можна розцінювати, як провал політики уряду за усіма напрямками.

Підписуйся на нашi

ще новини