Партія «Голос» подала документи у ЦВК

Партія «Голос» подала документи у ЦВК

14 червня 2019 — Команда «Голосу» офіційно подала у Центральну виборчу комісію документи для участі у парламентських виборах.

Як повідомив заступник голови партії Ярослав Юрчишин, що середній вік виборчого списку «Голосу» — 37,5 років: «Це зрілість і енергійність водночас. Наймолодшому учаснику списку — 24 роки, найстаршому — 75, але кожен прагне втілювати зміни, які більше не можна відкладати. Вищу освіту мають 99% людей. Нові політики — 100% списку».

Ярослав Юрчишин розповів, виборчий список «Голосу» вимушено скоротився до 176. «Стара система влаштована так, щоб не заохочувати нових людей до партійної і парламентської роботи, щоб ускладнити для них вхід. А у нас — вся команда з-поза системи. І ми, на жаль, втратили кількох людей зі списку через неймовірно стислі строки і надмірний бюрократизм», — сказав він.

«Виборчий закон, який не змінили, передбачає велику кількість нікому не потрібних папірців. Ці дані давним-давно можна було витягнути з реєстру, зробити їх подачу електронною. Ми будемо ініціювати законодавчі зміни, щоб позбавити ЦВК зайвої паперової роботи», — додав член команди «Голосу» Андрій Гевко.

Він також прокоментував іншу проблему виборчого процесу, яку створила стара система: «Члени дільничних виборчих комісій отримують маленьку зарплату, хоча їхня праця є дуже важкою і надзвичайно відповідальною. А старі політичні сили звикли використовувати це, аби хабарями купувати собі потрібні результати. Таке «спонсорство» має припинитись, і ми будемо ініціювати в парламенті відповідні законодавчі зміни. Працівники виборчих комісій мають отримувати гідну зарплату, щоб прибрати ці корупційні ризики».


На прохання можемо надати відео.

Підписуйся на нашi

ще новини