Передача систем Patriot стала переломним моментом для надання Україні потужнішої зброї, — Кіра Рудик

Передача систем Patriot стала переломним моментом для надання Україні потужнішої зброї, — Кіра Рудик

Ментальний переломний момент у питанні постачання Україні потужної зброї стала передача систем ППО Patriot від США. Тоді Сполучені Штати закріпили лідерство в допомозі нашій державі. Таку думку висловила лідерка партії «Голос», народна депутатка України Кіра Рудик.

«Переломний момент відбувся наприкінці року, коли США ухвалили рішення надати нам системи ППО Patriot. Як працює геополітика, дуже добре видно на прикладі надання Україні членства в ЄС: спочатку один чи два наших союзники це підтримують, потім ми додаємо до цієї коаліції інші країни, а потім починається гра в «гарячі стільці», коли ніхто не хоче бути останнім. Зараз те саме ми бачимо зі зброєю. І коли США вирішили надати нам Patriot, вони фактично вирішили бути першим номером», — пояснює народна депутатка.

Все ще залишається ментальний барʼєр і острах перед наступальним озброєнням, але і з цим можна працювати. Від достатньої кількості озброєння залежить перемога України над агресором.

«Є ще гарне питання щодо ATACMS, нам вони дуже потрібні зараз. І це ще один ментальний барʼєр, бо це точно наступальна зброя і як же її надавати? Але от питання: коли ми наступаємо, щоб відвоювати свої території, то це наступ чи захист? Відповідно все, що надають нам партнери буде використано для захисту. Тому будемо намагатись донести всім громадянам США, Німеччини, Великої Британії, що це захист і таких ментальних блоків буде менше», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини