Податковий тиск на бізнес значно зросте: Кіра Рудик про наслідки ухвалення закону 5600

Податковий тиск на бізнес значно зросте: Кіра Рудик про наслідки ухвалення закону 5600

Фракція «Голос» не підтримала законопроект 5600. Ми системно виступали проти, тому що це нахабна спроба збити більше податків з пересічних українських громадян. Додаткові надходження до бюджету можна отримати й іншими способами: реальною боротьбою з контрабандою, акцизами на алкоголь та цигарки. Про це заявила голова партії «Голос» Кіра Рудик.

«Наша команда системно працює для того, щоб підтримувати малий та середній бізнес. На жаль, влада обирає інший шлях: взяти тих, хто вже сплачує податки і сказати: «тепер ви будете платити більше». Але найгірше те, що всупереч всім нормам логіки такі податкові зміни почнуть діяти менш, ніж за місяць до нового року. Законопроект 5600 змусить малий та середній бізнес піти «в тінь» для того, щоб уберегти себе від занепаду», — впевнена Кіра Рудик.

У бюджеті-2022 не передбачено гроші на підтримку підприємців, що страждають від економічної кризи та обмежень, пов'язаних з коронавірусом. Не передбачено достатньо грошей, щоб інвестувати в енергозбереження та сучасні технології, які дозволяють заощаджувати газ та убезпечити країну від «газових війн», які веде «Газпром».

Тому «Голос» зареєстрував законопроекти, що забезпечать підтримку людей справи — це ключовий пріоритет для економічного розвитку. Кіра Рудик ініціювала виділення 10 млрд грн для малого та середнього бізнесу, проте влада не ставить потреби працюючих українців в пріоритет.

Підписуйся на нашi

ще новини