Політичні маніпуляції про подачу води до тимчасово окупованого Криму – шкідливі і працюють лише в інтересах ворога, – Рустем Умєров

Політичні маніпуляції про подачу води до тимчасово окупованого Криму – шкідливі і працюють лише в інтересах ворога, – Рустем Умєров

«Голос» завжди виступав проти поступок Росії. Жодних компромісів щодо повернення усіх українських тимчасово окупованих територій не має бути, хоча Росія продовжує закладати підґрунтя для розділення питання деокупації Криму та Донбасу.

Про це заявив народний депутат від фракції «Голосу» Рустем Умєров 12 лютого під час робочої поїздки на Херсонщину:

– Вода – це не предмет для торгу. Але це досить серйозний і дієвий інструмент тиску на Росію, на рівні з міжнародними дипломатичними та економічними санкціями. Непостачання води до Криму спрямоване не проти наших громадян, а проти посилення російської агресивної політики.

На півострові формується близько одного мільярда кубометрів води на рік. Цієї кількості абсолютно достатньо для усіх потреб населення. Інші потреби для посилення окупації не мають підтримуватися. Росія повинна чітко розуміти: Крим – це Україна. Це позиція, яку підтримують як громадяни України, які мешкають у Криму, так і вимушені переселенці з Криму, а також наші громадяни у цілому. Ця позиція має бути ключовою для політиків.

Не відсутність дніпровської води погано впливає на кримську землю, а російський військовий контингент.

Підписуйся на нашi

ще новини