Повноцінна судова реформа має стати пріоритетом і завданням влади, —  Ярослав Железняк

Повноцінна судова реформа має стати пріоритетом і завданням влади, — Ярослав Железняк

Проведення судової реформи, прозоре оновлення органів суддівського врядування та очищення судів — пріоритет партії «Голос», зафіксований у Національному плані «Голосу» на 2021 рік.

«Голос» має напрацювання, які допоможуть запустити комплексну судову реформу, і контролюватиме, щоб реформу в Україні довели до кінця.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голос» у Верховній Раді:

— «Голос» вимагає реформи судової системи. Ми це яскраво побачили по рішенню суду у справі Сергія Стерненка. Акції протесту проти вироку пройшли від Харкова до Львова, а під Офісом Президента солдаути більші, ніж на всіх концертах «кварталу».

Це навіть не про Стерненка, а про свавілля суддів. Бо ненормально, коли за смертельний напад на активістку Катерину Гандзюк засуджують на 6 років, а Стерненкові дають 7 років і 3 місяці за те, що він нібито намагався заволодіти 300 гривнями.

Це ненормально, коли влада в цьому році витрачає 15,6 мільярдів гривень на судову систему, а за версією Світового Банку ми досі майже в кінці рейтингу верховенства права — на 158 місці, між Гамбією та Еквадором. Ось як використовуються мільярди наших грошей.

Це ненормально, коли чесні та порядні люди не можуть стати суддями, і одночасно у нас майже 2000 вакансій на посади судів. Ненормально, коли за опитуваннями, судам довіряють 2% українців. Ненормально, коли іноземні інвестори вперше за п'ять років назвали недовіру до судової влади найбільшою перепоною для інвестицій.

Ми дуже сподіваємося, що влада включиться і займеться реформою судової системи з такою ж завзятістю, як справою Стерненка.

Підписуйся на нашi

ще новини