Правоохоронний комітет визначився зі своїми кандидатами до конкурсної комісії з відбору керівника ДБР, — Олександра Устінова

Правоохоронний комітет визначився зі своїми кандидатами до конкурсної комісії з відбору керівника ДБР, — Олександра Устінова

Сьогодні Комітет з питань правоохоронної діяльності ухвалив трьох кандидатів, які увійдуть до складу конкурсної комісії, що обиратиме голову Державного бюро розслідувань. Один з кандидатів, ухвалених комітетом, — юрист Андрій Козлов, якого висунув «Голос».

Також комітет проголосував за кандидатуру науковиці та юристки Лідії Москвич та Василя Нора — фахівця з кримінального процесу, кандидата від парламентської групи «Довіра».

Тепер їх кандидатури має розглянути парламент та проголосувати 226 голосами.

Згідно з Законом України «Про Державне бюро розслідувань», організацію та проведення конкурсу на посаду директора ДБР здійснює Конкурсна комісія, до якої входять: 3 особи, визначені Президентом України та 3 особи, визначені Верховною Радою України за поданням комітету Верховної Ради України.

Пряма мова Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності :

— Вже півроку ми не маємо керівника Державного бюро розслідування. «Слуги народу» через неузгодженість політики всередині партії не можуть самі визначитися з власними кандидатами.

Підписуйся на нашi

ще новини