Проект бюджету-2022 — копіпаст з минулого року без стратегічної ідеї та пріоритетів, — Максим Нефьодов

Проект бюджету-2022 — копіпаст з минулого року без стратегічної ідеї та пріоритетів, — Максим Нефьодов

Влада пафосно оголосила в країні масштабну деолігархізацію. Проте, якщо подивитися не на гучні обіцянки, а на фактичний проект бюджету-2022, виявиться геть інше. Влада декларує боротьбу з олігархами, а по факту знову ускладнює роботу малого і середнього бізнесу. Про це заявив депутат партії «Голос» в Київміськраді Максим Нефьодов.

«Зростання доходів від ренти на корисні копалини передбачалося, як флагманський проект боротьби з олігархами. Вони надто мало сплачують за використання наших природних багатств — 3,4 мільярди гривень. Для порівняння, сума податків на доходи фізичних осіб, це те, що сплачують наймані працівники, зростають порівняно з 2021 роком на 23 (!) мільярди гривень. Ще раз порівняємо: плюс 3,4 мільярди сплатять олігархи і плюс 23 мільярди сплатять прості українці. Це, вочевидь, дуже сумна тенденція», — розповів Максим Нефьодов.

Прогноз, який закладений в уряді, означає, що ми будемо наздоганяти Польщу років 60, додав він. У видатках якихось проривних, стратегічних ідей, які би дозволили «переламати» ситуацію або хоча б досягти набагато кращих результатів в певних сферах, на жаль, теж побачити не можна. До обіцяних 5% від ВВП, які закладені в закон про медичні гарантії, на жаль, ще дуже-дуже далеко.

Зараз народні депутати «Голосу» намагаються максимально вичистити законопроект 5600, щоб він не став тягарем для малого та середнього бізнесу.

«Умовно, Верховну Раду сьогодні ставлять на якусь «розтяжку». Влада наобіцяла людям приємні речі, але для того, щоб їх реалізувати, треба не просто прийняти новий бюджет, а й законопроект 5600. До речі, досить цікаво, за останніми оцінками, він принесе додатково 30 мільярдів гривень. Хоча спочатку обіцяли 60. Владна деолігархизація може стати настільки «суворою», що ми ще й олігархам доплатимо», — наголосив депутат.

По суті бюджет-2022 — копіпаст з минулого року із несуттєвими змінами, вважає Нефьодов. До нього не закладено стратегічної ідеї і пріоритетів. І він буде знову популістичним.

Підписуйся на нашi

ще новини