Проросійське лоббі набирає обертів, потрібна синхронізація роботи демократичних країн, — Кіра Рудик

Проросійське лоббі набирає обертів, потрібна синхронізація роботи демократичних країн, — Кіра Рудик

Демократичні і прогресивні країни не мають недооцінювати проросійське лоббі у світі і синхронно працювати, щоб протидіяти поширенню кремлівських наративів у світі. На цьому наголошує лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«путін вкладає велетенські кошти в політиків Європи, Південної Америки і Африки, щоб вони працювали на кремль проросійськими лідерами громадської думки. І коли ми з парламентарями і активістами працюємо на посилення партнерської підтримки, росія працює проти цього з десятикратно більшими фінансовими ресурсами. І, на жаль, має певні результати», — констатує народна депутатка.

Питання, яким чином ми, прогресивні демократичні країни, цьому протистоїмо, актуальне.

«Потрібно синхронізувати роботу демократичних країн для того, щоб переконувати в своїй правоті тих, хто все ще хитається. Немає неважливих точок: всі ці країни Африки і Південної Америки, де кремль просуває свої наративи, голосують на Генасамблеї ради ООН, є ринками для росії, є союзниками Китаю.

Широкомасштабне вторгнення відкрило масу проблем, з якими стикнувся світ: починаючи від неспроможності багатьох світових інституцій, закінчуючи масовим поширенням роспропаганди в планетарному масштабі. Інформаційний фронт зараз дуже важливий, тут справді потрібна робота кожного», — переконує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини