Проти хаотичної забудови: «Голос» у Київраді не підтримує новий поділ територій для будівництва

Проти хаотичної забудови: «Голос» у Київраді не підтримує новий поділ територій для будівництва

«Голос» виступає за послідовний та комплексний розвиток Києва, а не клаптикове хаотичне планування забудови. Тому фракція «Голосу» у Київраді не підтримує затвердження та розробку 219 детальних планів території, на які пропонують поділити Київ. Про це заявив голова фракції «Голосу» у Київраді Григорій Маленко.

«Ми за гармонійний і естетичний розвиток Києва, а не клаптикову забудову. Вважаємо, що Київрада має спершу ухвалити новий Генеральний план, а уже потім можна «освоювати» території для масових будівництв», — підкреслив депутат.

За його словами, зараз Київ функціонує за Генеральним планом ще 2002 року, який застарів та не відповідає реаліям. Його показники розраховувались до 2020 року, а станом на початок 2021 року рівень відхилень окремих показників у документі становить до 26%.

«Якщо відхилитися майже на третину плану Києва, не буде реалізовано низку об’єктів соціальної сфери, транспорту та інженерного забезпечення. При цьому кількість постійних мешканців Києва уже перевищує прогнозований показник на 10,2%», — пояснює Маленко.

Натомість депутат пропонує колегам з усіх фракцій Київради розробити новий Генеральний план Києва.

Підписуйся на нашi

ще новини