Рахманін: Президентська ініціатива з організації оборони повторює російський концепт і вже ігнорувалась як недоцільна

Рахманін: Президентська ініціатива з організації оборони повторює російський концепт і вже ігнорувалась як недоцільна

Подана президентом і схвалена парламентом у першому читанні ініціатива про внесення змін до закону «Про оборону України» щодо організації оборони держави вже вносилась до Верховної Ради раніше і була проігнорована як недоцільна.

«Ця ініціатива вносилася Верховною Радою попереднього скликання ще у 2015 році і була відхилена комітетом як не дуже доцільна. Крім того, вона почасти дублює російський концепт і не дуже збігається зі стандартами НАТО і нашим законодавством», — наголосив під час обговорення законопроекту член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки, голова фракції «Голосу» Сергій Рахманін.

Він пояснив, що план оборони має міститись у Стратегії національної безпеки України — документі довгострокового планування, який має бути розроблено за дорученням президента протягом 6 місяців після його вступу на посаду, схвалено Радою національної безпеки і оборони та введено в дію указом голови держави. Цей документ і є ключовим планом, на основі якого складають середньострокові і короткострокові документи всі інші суб'єкти планування у сфері національної безпеки і оборони.

«Зараз вирішили вигадати ще один документ, який назвали планом оборони, від появи якого нічого не зміниться», — відзначив народний депутат.

Рахманін також звернув увагу на невідповідність президентської пропозиції чіткому розподілу компетенцій, визначеному чинним законодавством.

«Це право президента — мати відповідний план. Хоча, якщо ви подивитеся профільні закони, зокрема закон про оборону і закон про національну безпеку, то там є безліч планів. Але якщо вже президент як глава РНБО і верховний головнокомандувач хоче мати ще й такий документ, він мусить мати правильний суб’єкт організації планування. Це — Рада нацбезпеки і оборони, відповідно до Конституції і профільних законів», — додав голова фракції «Голосу».

Він нагадав, що за Конституцією координаційним органом у сфері національної безпеки і оборони є РНБО, яку очолює президент і до складу якої входять профільні міністри. Весь Кабінет міністрів не має стосунку до цієї теми.

Фракція «Голосу» подала альтернативний законопроект 1011-1, який виправляє очевидні недоліки основного.

Підписуйся на нашi

ще новини