Регламентний комітет має відреагувати на погрози депутаткам ― звернення «Голосу» підтримали всі парламентські фракції

Регламентний комітет має відреагувати на погрози депутаткам ― звернення «Голосу» підтримали всі парламентські фракції

66 народних депутатів підписали звернення до регламентного комітету парламенту із проханням розглянути неприпустиму ситуацію, яка склалася на засіданні комітету з питань здоров’я нації минулого тижня.

Тоді колишній працівник фармкомпанії та екс-радник міністерки охорони здоров’я Олександр Чумак погрожував депутаткам «Голосу» «відбити бошки» за законопроект 2089, який має здешевити ліки в Україні. Погрози стосувалися авторок законопроекту ― Ольги Стефанишиної та Олександри Устінової.

«Ми закликаємо регламентний комітет відреагувати на цей кричущий прецедент, провести розслідування щодо причин присутності Олександра Чумака на засіданні комітету 27 листопада 2019 року, враховуючи прямий конфлікт інтересів, та заборонити йому відвідувати такі засідання у майбутньому»,― заявила Ольга Стефанишина.

В результаті тиску з боку представника фармацевтичної компанії комітет повернув розроблений нашими депутатками законопроект на доопрацювання та відмовився рекомендувати його до першого читання. Ми вважаємо ситуацію, що склалася, абсолютно неприпустимою та такою, що прямо суперечить принципу вільного обговорення та прийняття рішень, закріпленого законом. Більше того, прийняття народними депутатами України рішень в умовах тиску ставить під загрозу існування демократичного процесу законотворення як такого.

Вважаємо, що Комітет з питань регламенту має висловити офіційну позицію щодо неприпустимості тиску на народних депутатів України через їх законотворчу діяльність.

Підписуйся на нашi

ще новини