Санкції — єдине, що сьогодні можна протиставити Путіну, тому переговори без участі Заходу — маячня, — Інна Совсун

Санкції — єдине, що сьогодні можна протиставити Путіну, тому переговори без участі Заходу — маячня, — Інна Совсун

Прямі переговори не передбачають участі лідерів Європи та США. Тобто під час виступу у парламенті президент заявив про намір говорити з Путіним сам-на-сам. Якими будуть аргументи Володимира Зеленського у такому форматі, уявити складно, адже Кремль не раз демонстрував, що розуміє лише мову сили і санкцій. РФ прагне, щоб Україна поступилась своїми інтересами і погодилася на позицію «молодшого брата» диктаторської імперії. Небезпечно те, що президент досі цього не розуміє. Таку думку висловила народна депутатка від партії «Голос» Інна Совсун.

«Україна зараз в таких умовах, коли пропонувати можемо тільки смерть нашої державності, у вигляді відмови від частини територій, згоди на проведення виборів без контролю за територією. Або ж офіційно задекларувавши відмову від вступу до НАТО. Це така сама смерть, тільки відкладена. Тому необхідно наполягати на участі в переговорах з Кремлем іноземних партнерів. Вони якраз мають що запропонувати Путіну і чим натиснути.

Санкції — це те, чого Путін боїться, саме тому на цих переговорах нам потрібні західні партнери, вони можуть посилювати нашу позицію і збільшувати простір для переговорів. А інакше про що ми будемо дискутувати? На якому етапі та в який спосіб ми помремо? Я таких переговорів не хочу», — підкреслила народна депутатка «Голосу».

Суспільство досі не знає, що насправді відбулося з «Вагнергейтом», тому дивує впевненість, з якою президент анонсує підготовку до переговорів з ворогом.

Також президент на весь світ заявив про ймовірний державний переворот. Зрозуміло, що це в рамках внутрішньополітичної боротьби, але західні партнери починають панікувати, акції обвалюються, довіра до України падає, інвестори виводять капітали. Команда президента не розуміє наслідків своїх дій на крок вперед. Чи спроможні вони вести переговори з таким противником, як Путін?

Підписуйся на нашi

ще новини