Справами ошуканих вкладників «Укрбуду» має займатися окрема комісія, – Кіра Рудик

Справами ошуканих вкладників «Укрбуду» має займатися окрема комісія, – Кіра Рудик

Народна депутатка від фракції «Голосу» Кіра Рудик ініціюватиме створення комісії, яка має розібратися зі справами 40 тисяч ошуканих інвесторів «Укрбуду». Комісія повинна з’ясувати хто винен і хто буде притягнутий до відповідальності за те, що люди, які вже заплатили за своє житло, можуть втратити гроші та не отримати свої квартири.

Кіра Рудик вже звернулася до мера Києва Віталія Кличка з вимогою отримати пояснення чому київська влада ігнорує резонансний випадок будівельної афери та не реагує на тисячі звернень від обманутих людей.

Пряма мова Кіри Рудик, народної депутатки фракції «Голосу»:

– Чому київська влада взагалі допустила можливість такої ситуації? Чому до сих пір мер Віталій Кличко жодним чином не відреагував на проблеми «Укрбуду»? Масштаби цієї афери набагато більші за сумнозвісну історію з «Еліта-центром».

Сорок тисяч людей, які вклали свої кошти у будівництво «Укрбуду» зараз не можуть отримати чітку відповідь, коли вони отримають своє житло і чи не втратять вкладені гроші.

З «Укрбуду» вивели активи з прибутковістю понад 4 мільярди гривень. Максим Микитась, колишній президент корпорації «Укрбуд», вже заявив, що намагався вирішити ситуацію через «зв’язки», не контролює активи і знімає з себе всю відповідальність. Міська влада на ситуацію жодним чином не впливає. Але питання залишається: коли вкладники отримають своє житло і чи отримають взагалі?

Підписуйся на нашi

ще новини